Veelgestelde vragen en antwoorden

Wanneer wordt mijn kalkoen afgeleverd? 
Wij bezorgen de onze thanksgiving kalkoenen op woensdag 26 november en onze kerstkalkoenen op dinsdag 24 december. Mocht u willen weten hoe laat de kalkoen bezorgd wordt, wij nemen vooraf per mail contact op met u op voor een indicatief aflevertijdstip! Let op: bezorgen doen wij door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. In overleg kunnen we deze op een andere plaats bezorgen.

Wat zijn de bezorgkosten? 
De bezorgkosten bedragen € 12,50.

Kan ik mijn kalkoen ook zelf ophalen?
Jazeker. U kunt uw thanksgiving kalkoen ophalen in Harderwijk op woensdag 26 november tussen 10.00 en 16.00 uur en uw kerstkalkoen op dinsdag 24 december tussen 10.00 en 16.00 uur of woensdag 25 december tussen 10.00 en 13.00 uur


Past een kalkoen wel in de oven?
Wij kunnen geen exacte afmetingen geven van de kalkoenen. De meeste normale ovens kunnen een hoeveelheid tot ca. 10 kilogram aan. Een combimagnetron of een broodjesoven is echt te klein.
Hierbij een richtlijn van de gemiddelde afmetingen:

  • 5 kg +/- 32cm lang 22cm breed 17cm hoog 

  • 6 kg +/- 35cm lang 24cm breed 20cm hoog
     

Hoe lang kan ik de kalkoen bewaren in de koelkast?
Een verse kalkoen kan bij maximaal 2 tot 3 graden Celsius +/- 3 à 4 dagen in de koelkast. Een gekruide kalkoen kan men meestal langer bewaren.


Is de kalkoen biologisch?
Nee, onze kalkoenen zijn niet biologisch.


Worden de kalkoenen Halal geslacht?
Nee, de kalkoenen zijn niet Halal geslacht.


Hoe bereken ik het aantal personen per kalkoen?
Per persoon ca. 500 gram kalkoen inclusief bot aanhouden.


Worden de lever en maag bijgeleverd?
Nee, deze wordt helaas niet geleverd. 


Waarmee is de gevulde kalkoen gevuld?
De gevulde kalkoen is gevuld met een mengsel van kippengehakt, goudreinetten (appels), spek en kruiden. (oa knoflook)


Kan ik ook een ander soort vulling krijgen?
Nee, wij kunnen niks aan onze vulling veranderen. U kunt natuurlijk wel zelf voor vulling zorgen, bestel dan een verse kalkoen.


Hoe hou ik mijn kerstkalkoen sappig?
Door de kalkoen in de braadzak te bereiden in de oven. Bij de verse kalkoen dient u zelf voor de braadzak te zorgen, deze is te koop in elke huishoudwinkel. Bekijk hier onze recepten.


Hoe weet ik dat mijn kalkoen gaar is?
Prik met een sateprikker iets schuin omhoog in de leugens, wanneer het vleessap helder is, dan is uw kalkoen gaar. Als het vleessap rozeachtig is, dan nog ca. 15 minuten. doorbraden. Controleer elke 15 minuten. wanneer nodig. Het allerbeste is een kerntemperatuurmeter te gebruiken. De kerntemperatuur dient dan 70 graden te zijn. U kunt deze meter in elke draagbare winkel kopen.


Zijn de kalkoenen ontbeend?
Onze kalkoenen zijn niet ontbeend.

Bij welke temperatuur kalkoen garen?
De kalkoen kunt u het beste bereiden bij 175 graden. Let op: dit is slechts een indicatie (afhankelijk van type oven)

Hoe een gegaarde gevulde kalkoen verwarmen?
Plaats de kalkoen compleet met braadzak en braadslee in zijn geheel in een voorverwarmde oven van ± 80 graden. Ongeveer 1 a 1,5 uur verwarmen. De kalkoen is klaar bij kerntemperatuur van 60 graden. Bekijk hier onze aanbevolen bereidingswijze.